martie 07, 2010

Nervi, suparare, indignare

Sunt foarte suparata. Pe bune! Nu mai reusesc sa ma mai inteleg cu Simeon. Este din ce in ce mai greu sa ma inteleg cu el. Daca se intampla cumva sa ii iau ce are in mana ori sa nu ii dau ceea ce vrea el in momentul 0 (chiar nu pot sa ii dau cutite) ori sa nu il las sa mearga unde ar vrea el (ex concret: avem pb cu frigiderul baietilor: jumatate din spatele frigiderului sta descoperit si este o tentatie continua si periculoasa pentru Simeon - nu stiu cu ce sa il acopar in asa fel incat nici Simeon sa nu se raneasca si nici frigiderul sa nu fie afectat ) e de rau.

Daca se intampla ceva din toate astea - chiar daca ii explic cat pot eu de calm, ii spun dinainte ce vom face in urmatoarele 5 minute  (ca sa nu il iau chiar asa pe sus, din toiul jocului), incepe sa urle, sa planga, sa tipe si ce e cel mai grav, a inceput de vreo 3-4 zile sa dea cu palmele in el sau in mine. Nu inteleg ce e cu el. Nu stiu daca e normal sau nu...daca e doar o etapa care va trece totusi cu bine ..daca e un mod de a-mi spune ceva..daca e pur si simplu foarte ambitios si incapatanat cand vine vorba de actiunile lui si nu accepta ceea ce-i spun...Habar n-am cum sa trec cu bine peste chestia asta. Ma cam termina nervos, incercand sa fiu calma. Sincer acum! Sunt o mama ca oricare alta, nu una perfecta ca in carti si simt nevoia de o pauza.

Din pacate!

5 comentarii:

Roxana spunea...

Mada stiu ca nu te va consola cu nimic, dar si Andreea face cam la fel: urla isteric, se arcuieste si se tranteste. Parca nu am remarcat sa si dea, dar e suficient ca urla.
Noi am vazut ca ea are momente cand loveste destul de tare cu palmele dar pare ca ar vrea de fapt sa te mangaie si nu stie cum. Asa ca de cate ori loveste, ii spunem "nu nu" si ii arat cum se mangaie. Pana acum nu pare sa aiba efect educatia, dar cine stie...
Si eu sper ca supararile astea istericoase sa dispara cand reusim sa ne intelegem cu ea prin cuvinte:d
Pupici

Sabina Ulubeanu spunea...

e simplu, distragerea atentiei.
Il indemni spre altceva, iti ia tot atata timp cat "explicatiile", nu e mereu mai rapid, dar nu va mai traumatizati reciproc.

magdala spunea...

Rox, cei doi sunt facuti din acelasi aluat, cel putin cand vine vorba de neascultare. Sper sa le treaca amandurora.

magdala spunea...

Degetica, pare simplu.. Intotdeauna ii distrag atentia cand face chestia asta, chiar daca ii si explic in acelasi timp, dar tot ma doare sufletul si tot ma framanta pana cand gasesc acel "ceva" magic d moment cu care sa-l pacalesc. Asta pana cand are alta perioada...sper sa nu il tina prea mult.

Mari spunea...

deci bebeii nu se cumintesc si nu ne putem intelege cu ei nici cand mai cresc?!:( si eu care asteptam sa implineasca un anisor, in naiva mea speranta ca va fi mai bine si mai usor...uuffaa

Related Posts with Thumbnails